Σχετικά με

Ερμηνεία

Classical | Cocktail | Session | Accompaniment

Ο Δημήτρης είναι ένας ολοκληρωμένος, έμπειρος και εντυπωσιακός πιανίστας – ακορντεονίστας – ερμηνευτής, με μια εξαιρετική δυνατότητα στο να ενσωματώνει την θεωρία στην πράξη της μουσικής ερμηνείας. Οι γνώσεις του στα θεωρητικά, την σύνθεση και την ενορχήστρωση, όπως επίσης η εμπειρία του ως ερμηνευτή για πάνω από 20 χρόνια σε αίθουσες συναυλιών, χώρους εκδηλώσεων, ξενοδοχεία, πρεσβείες κ.τ.λ. τον καθιστούν έναν εξαίρετο συνεργάτη.

Το ρεπερτόριο και οι ερμηνευτικές του δυνατότητες εκτείνονται από το κλασικό ρεσιτάλ έως το “κοκτέιλ” πιάνο/ακορντεόν (για κάθε είδους εκδηλώσεις, πάρτι, συνέδρια, συνεντεύξεις, ημερίδες, γιορτές, γεύματα ή άλλη περίσταση), από τις πιανιστικές συνοδείες (για μαθητές, ακροάσεις, πτυχία, διπλώματα, τραγουδιστές, ορχήστρες, χορωδίες, συναυλίες κ.τ.λ.) έως την ιδιότητα του ως session μουσικού (για στούντιο και ηχογραφήσεις), από τα υπέροχα έργα της κλασικής φιλολογίας έως την πανέμορφη μουσική των standard tunes, smooth classical, jazz, latin, film music, world music, 60’s & 70’s, beguines, boleros, tangos, valses, Γαλλικά, Ιταλικά, Αμερικάνικα, Ρώσικα, Ελληνικά, διεθνή pop classics ή ότι άλλο ζητηθεί.

Δημιουργία

Compositions | Arrangements |
Orchestrations | Engraving

Έχοντας συνθέσει, ενορχηστρώσει, διασκευάσει, προσαρμόσει, γράψει και μεταγράψει πολλές χιλιάδες σελίδες μουσικής, οι δυνατότητες του εκτείνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής. Από πρωτότυπες συνθέσεις έως την μεταγραφή και προσαρμογή οποιασδήποτε μουσικής για οποιονδήποτε συνδυασμό μουσικών οργάνων και είδος, από ηλεκτρονική μουσική, πιάνο, κλασική ορχήστρα κ.τ.λ., για οποιαδήποτε ανάγκη και χρήση.

Μουσική για ραδιοτηλεοπτικά σποτ, διαφημιστικά, ταινίες, θέατρο, ντοκιμαντέρ, μελοποίηση στίχων, διαδίκτυο, παιχνίδια, ηχητικά σήματα παντός είδους κ.τ.λ. Ειδικά στον τομέα των arrangements, οι ικανότητες του επιτρέπουν να δημιουργήσει πρωτότυπο υλικό που ξεχωρίζει.

Διδασκαλία

Πιάνο | Ακορντεόν | Θεωρητικά | Σεμινάρια

Με πολυετή εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα, ωδεία, ρεσιτάλ και συναυλίες, δισκογραφία, στούντιο. Διδάσκει πιάνο & θεωρητικά σε ωδεία, σεμινάρια, master classes, φεστιβάλ κ.τ.λ. Από το 2011 έως το 2020 ήταν μέλος κριτικών επιτροπών πιάνου και σύνθεσης σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Από το 2018 έως το 2022 ήταν καθηγητής/accompanist στο Deree – The American Dollege of Greece. Ο Δημήτρης παραμένει ενεργός σολίστ, με γνώσεις και όλα τα πτυχία & διπλώματα πιάνου, ακορντεόν, ανώτερων θεωρητικών, σύνθεσης & παιδαγωγικών. Με τις υποδείξεις – συμβουλές του μπορείτε να ξεπεράσετε οποιοδήποτε γνωστικό ή τεχνικό εμπόδιο με μεγάλη επιτυχία.

Από το 2013 διοργανώνει θεωρητικά σεμινάρια με τίτλο “Ο μουσικός-καλλιτέχνης-δημιουργός στον 21o αιώνα” που περιλαμβάνουν πρωτότυπα και πολύ χρήσιμα θέματα, όπως “Τέχνη & ταλέντο, μια ιστορική & ψυχομετρική προσέγγιση, με έμφαση στη μουσική”, “Επαγγελματική οργάνωση και προώθηση νέων καλλιτεχνών. Εισαγωγή στο καλλιτεχνικό management”, “Απομνημόνευση μουσικού κειμένου”, “Σκηνικό άγχος & τρόποι αντιμετώπισης” κ.α., όπως και piano, accordion master class κ.τ.λ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.