At-Tonal

Αυθεντικές συνθέσεις παλαιότερων αλλά και νέων συνθετών - μελών του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.). Έργα Δημήτρη Ανούση, Δημήτρη Ανδρώνη, Γιώργου Αρκομάνη, Μάρθας Κυλάφη, Νίκου Καριώτη, Γιώργου Μαλεφάκη, Αλέξανδρου Δημητρόπουλου.

Βρείτε το σε επιλεγμένα καταστήματα και στα:

Σχετικά με αυτό το album

Αυτό το άλμπουμ – CD αποτελείται από αυθεντικές συνθέσεις παλαιότερων αλλά και νέων συνθετών – μελών του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.). Ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.) είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης συνύπαρξης και επικοινωνίας μεταξύ των μελών του, νέων συνθετών, ερμηνευτών και σπουδαστών, που επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και της παραγωγής της μουσικής. Λειτουργεί ανεπίσημα από το 2000, όταν σχηματίστηκε για πρώτη φορά η ορχήστρα δωματίου και επίσημα από το 2002, ως ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εταιρεία. Ο Α.Σ.Μ.Α. γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για προσωπική έκφραση και δημιουργία και φιλοδοξεί να προωθήσει τα έργα Ελλήνων, κυρίως, δημιουργών (παλαιότερων και νέων) με την ίδρυση μουσικών συνόλων, τη διοργάνωση συναυλιών και τη συνεργασία με διάφορους φορείς που κινούνται στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Παράλληλα, επιδιώκει να συμβάλλει στη μουσική εκπαίδευση του τόπου και να καλύψει κενά της εγχώριας μουσικής εκπαίδευσης με τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, τη συγγραφή μουσικών θεωρητικών κειμένων και βιβλίων και γενικότερα με την επιμόρφωση και την υποστήριξη των μελών και των φίλων του συλλόγου.

Στα πλαίσια αυτά, έχει διοργανώσει σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης, στα οποία έχουν διδάξει σημαντικοί δάσκαλοι όπως ο Γιώργος Ζερβός, ο Γιώργος Φιτσιώρης, ο Αντώνιος Αντωνόπουλος, ο Νίκος Καριώτης, ο Κρίτων Μπάρλας. Στη διάρκεια της δεκαπενταετούς πορείας του έχει οργανώσει με επιτυχία δεκάδες συναυλίες με εκτελέσεις πρωτότυπων έργων νέων συνθετών και σπουδαστών σύνθεσης, καθώς και έργα τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου.

Σε αυτό το άλμπουμ – CD ακούγονται έργα των Δημήτρη Ανούση, Δημήτρη Ανδρώνη, Γιώργου Αρκομάνη, Μάρθας Κυλάφη, Νίκου Καριώτη, Γιώργου Μαλεφάκη, Αλέξανδρου Δημητρόπουλου.

Ερμήνευσαν οι μουσικοί: Πιάνο: Θάνος Μαργέτης & Μαργαρίτα Λάμπου, Βιολί: Χαράλαμπος Καρασαββίδης & Φανή Παρασκευοπούλou, Τσέλο: Ήβη Παπαθανασίου, Φλάουτο: Ροζαλία Γιανούλου, Σαξόφωνο: Μαριέττα Τσακμακλή, Κρουστά: Γιώργος Μαλεφάκης.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο AN ART ARTISTRY σε πιάνο Steinway & Sons.
Sound enginner: Νίκος Αρκομάνης – Play Recording Studio

Site Α.Σ.Μ.Α.

Περιεχόμενα

1. Δημήτρης Ανούσης – Παραλλαγές για βιολί & πιάνο, σε θέμα του M. Ravel (13:44) VIDEO
Θέμα και παραλλαγές επάνω στην Παβάνα για μια νεκρή Πριγκίπισσα (Pavane pour une infante défunte) του Γάλλου συνθέτη Maurice Ravel. Η παβάνα ήταν ένας αργός χορός που γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στις ευρωπαϊκές αυλές τον 16ο και τον 17ο αιώνα. Ίσως αυτή η «εγγενής» χορευτική διάσταση του θέματος αποτέλεσε τη βάση των παραλλαγών μου για πιάνο και βιολί, που έχουν έντονο το ρυθμικό-χορευτικό στοιχείο.

2. Δημήτρης Ανδρώνης – Παραλλαγές για πιάνο, σε θέμα του G. Mahler (9:32) VIDEO
Είναι «ο κύριος Μουσικός» του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας ή «κυρίως Μουσικός». Μέλος του Α.Σ.Μ.Α. και Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ελευσίνας, τα τελευταία 47 χρόνια προσπαθεί να γίνει «αυτό που είναι».

3. Γιώργος Αρκομάνης – ”Dali” για βιολί, τσέλο, φλάουτο, πιάνο (4:16) VIDEO
Μία στιγμή σαν πάντα. Μικρές λέξεις, μικρές αιωνιότητες. Άραγε χαθήκαμε; Ανείπωτα λόγια, ανείπωτες κραυγές στη σιωπή. Άραγε υπήρξαμε; Μια ανάσα στo χρόνο, ένας ήχος στο σκοτάδι, μία στιγμή… σαν πάντα.

4. Μάρθα Κυλάφη – Παραλλαγές για πιάνο, σε θέμα του Ν. Καριώτη (6:19) VIDEO
Μουσική, ήχοι εν χρόνω. Με την ιδιότητα του συνθέτη προσπαθώ να διαχειριστώ το χρόνο, επιλέγοντας τη σπειροειδή του εξέλιξη. Παντοτινά ευγνώμων σε όσους με δίδαξαν.

5. Νίκος Καριώτης – Παραλλαγές για πιάνο, σε θέμα του Σ. Ραυτόπουλου (5:47) VIDEO
Οι παραλλαγές αυτές σηματοδοτούν το τέλος της ωδειακής μου παιδείας αλλά και την αρχή της αέναης αναζήτησης και μαθητείας στον κόσμο των μορφών. Το τέλος είναι η ολοκλήρωση μιας κατάστασης και η αφετηρία μιας νέας.

6. Μάρθα Κυλάφη – “Στροβιλισμοί” Τρίο για βιολί, τσέλο, πιάνο (6:56) VIDEO

7-8. Γιώργος Μαλεφάκης – ”Excamiledeur” για βιολί, φλάουτο, πιάνο, κρουστά (I-7. 2:08, II-8. 6:27) VIDEO
Η αρχική μορφή του Εxcamiledeur που γράφτηκε το 2010 στα πλαίσια του διπλώματος σύνθεσης ήταν για πιάνο και τσέλο. Η παρούσα μεταγραφή για βιολί, φλάουτο, πιάνο και κρουστά είναι μεταγενέστερη. Το Εxcamiledeur είναι ουσιαστικά μια σπουδή πάνω σε νέες δομές και αυτοσχεδιαστικές φόρμες, όπου η αρχική ιδέα περνώντας από διάφορα στάδια μεταμόρφωσης και επεξεργασίας επανέρχεται «ωριμασμένη» ολοκληρώνοντας το έργο. Η ανάλαφρη ατμόσφαιρα του έργου αποτυπώνεται στον τίτλο του. «Εxcamiledeur» είναι μια αυτοσχέδια λέξη που δεν επιδέχεται ερμηνείας!

9-11. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος – ”Deja vu” Τρίο για τσέλο, σαξόφωνο, πιάνο VIDEO
I.The loss…. (3:30), II .On the highway. (4:21), III .The night before. (3:57)
“Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια 26χρονη συνέβη χτες βράδυ στο 17ο χιλιόμετρο εθνικής οδού.” Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 26χρονη χορεύτρια εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

At-Tonal | A.Σ.M.A. – I.M.D.A. | Avant garde, contemporary, instrumental |
© ® ℗ 2016 Α.Σ.Μ.Α. – AN ART ARTISTRY RECORDS AAAR 002